Quesadillas, które ostatnio zrobiłam, idealnie nadaje się na wczesne śniadanie, ponieważ robi się je bardzo szybko. Można przygotować je na patelni, z użyciem jakiegoś obciążenia, ale jeśli mamy grill elektryczny to sprawa jest naprawdę błyskawiczna.
SKŁADNIKI
(dla 2 osób)
- 2 placki tortilli
 - 1/3 puszki czerwonej fasoli
 - 1/3 puszki groszku
 - 8 plastrów żółtego sera
 - 1/2 pomidora (pokrojonego w 8 części)
 - zielona cebulka
 - sos chilli
 
PRZEPIS
- Fasolę przekładamy z puszki na sitko i płuczemy, groszek odcedzamy. Cebulkę drobno kroimy.
 - Na połowie każdego placka układamy po 2 plastry sera, następnie po 4 części pomidora, zieloną cebulkę, sos chilli, fasolę i groszek - wymieszane razem oraz pozostałe 2 plastry sera.
 - Składamy tortille na pół i zapiekamy na grillu elektrycznym, tak długo, aż ser się roztopi i delikatnie zapiecze.
 - Gotowe Quesadillas ściągamy z grilla i kroimy na 4 części.
 
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz