środa, 9 lipca 2014

Ciastka miodowe musli


Te ciastka są bez cukru.. tutaj słodycz, bardzo delikatną, zapewnia miód akacjowy, który słynie ze swoich wielu dobroczynnych właściwości - na układ trawienny, oddechowy, na schorzenia skórne, wspomaga wzmożoną aktywność naszego mózgu, dobroczynnie działa na nerki i wiele innych narządów ludzkiego ciała. 

SKŁADNIKI

  • 200 g margaryny (w temperaturze pokojowej)
  • 2 jajka
  • 4 łyżki miodu
  • 1 szklanka musli wielozbożowego
  • 2 szklanki mąki pszennej
  • 2 łyżeczki sody oczyszczonej


PRZEPIS

  1. Margarynę miksujemy z jajkami i miodem.
  2. Dodajemy musli i mąkę z sodą oczyszczoną - wyrabiamy wszystko ręcznie.
  3. Z masy formujemy kulki i układamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, na koniec wszystkie kulki delikatnie spłaszczamy.
  4. Ciasteczka pieczemy w temperaturze 180 st. C przez ok 15-20 minut.
Ciasteczka idealnie pasują do serka wiejskiego lub jogurtu z owocami.

2 komentarze:

  1. Ale bym się w nie wchrupała! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ciasto wyszło zdecydowanie za rzadkie. Musiałam dodać więcej mąki i płatków niż w przepisie. Do połowy dodałam gorzkie kakao. Myślę, że kilka razy je upiekę może zmodyfikuje przepis i dodam je do listy ulubionych łakoci :D

    OdpowiedzUsuń

Drukowanie