niedziela, 1 czerwca 2014

Krakowskie obwarzanki na śniadanie


Byłam w zeszłym tygodniu w Krakowie, kupiłam obwarzanki i tak się w domu zastanawiałam co z nimi zrobić.. Pomyślałam, że będą z nich wyśmienite kanapki do pracy :)



SKŁADNIKI

  • 2 obwarzanki krakowskie
  • 1 duży plaster sera gouda
  • 6 plastrów kiełbasy (najlepiej grillowanej, np. z dnia poprzedniego)
  • 6 plastrów zielonego ogórka
  • czerwony pieprz
  • masło

PRZEPIS

  1. Obwarzankę kroimy na pół, smarujemy masłem i układamy po kolei ser, kiełbasę i ogórek.
  2. Na koniec posypujemy czerwonym pieprzem i przykrywamy wszystko drugą częścią obwarzanki.
  3. Kroimy na pół, pakujemy i zabieramy do pracy.

5 komentarzy:

  1. ja lubię jeść obwarzanki z masłem orzechowym i bananami - zdecydowanie najlepsze;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Super przepis :-) z chęcią wypróbuję :-)

    Zapraszam również do mnie i do udziału w konkursach :-)
    http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  3. Szok :) Nigdy w życiu nie pomyślałabym, że tak można jeść obwarzanki, pewnie dlatego, że jestem rodowitą krakowianką... i co więcej z szoku dalej otrząsnąć się nie mogę :) podsumowując: kreatywna z Ciebie osoba ;)

    OdpowiedzUsuń
  4. hahaha :) przepis nieziemski

    OdpowiedzUsuń

Drukowanie