Byłam w zeszłym tygodniu w Krakowie, kupiłam obwarzanki i tak się w domu zastanawiałam co z nimi zrobić.. Pomyślałam, że będą z nich wyśmienite kanapki do pracy :)
SKŁADNIKI
- 2 obwarzanki krakowskie
- 1 duży plaster sera gouda
- 6 plastrów kiełbasy (najlepiej grillowanej, np. z dnia poprzedniego)
- 6 plastrów zielonego ogórka
- czerwony pieprz
- masło
PRZEPIS
- Obwarzankę kroimy na pół, smarujemy masłem i układamy po kolei ser, kiełbasę i ogórek.
- Na koniec posypujemy czerwonym pieprzem i przykrywamy wszystko drugą częścią obwarzanki.
- Kroimy na pół, pakujemy i zabieramy do pracy.
ciekawy pomysł :)
OdpowiedzUsuńja lubię jeść obwarzanki z masłem orzechowym i bananami - zdecydowanie najlepsze;)
OdpowiedzUsuńSuper przepis :-) z chęcią wypróbuję :-)
OdpowiedzUsuńZapraszam również do mnie i do udziału w konkursach :-)
http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Szok :) Nigdy w życiu nie pomyślałabym, że tak można jeść obwarzanki, pewnie dlatego, że jestem rodowitą krakowianką... i co więcej z szoku dalej otrząsnąć się nie mogę :) podsumowując: kreatywna z Ciebie osoba ;)
OdpowiedzUsuńhahaha :) przepis nieziemski
OdpowiedzUsuń