Czasem, kiedy późno wracam z pracy i nie mam już na nic ochoty, a jestem strasznie głodna lubię mieć coś pod ręką, żeby zrobić szybki obiad. W kuchennych zapasach zawsze mam produkty, które można długo przechowywać - słoiki, puszki, różnego rodzaju suche składniki, z których w razie konieczności można ugotować pyszne dania.. bo mrożona pizza do odgrzania w mikrofalówce nie wchodzi w grę :)
SKŁADNIKI
(dla 2 osób)
- 8 mini tortilli
- 250 g mielonego mięsa
- 1/4 czerwonej cebuli
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżka koncentratu pomidorowego
- 5 grubych plastrów zielonego ogórka
- 1 łyżka oleju rzepakowego do smażenia
- sól
- pieprz
PRZEPIS
- Mięso podsmażamy na patelni, dodajemy cebulę pokrojoną w piórka, czosnek drobno posiekany i koncentrat pomidorowy. Zmniejszamy ogień i chwilę dusimy.
- Ogórek kroimy w słupki.
- Gotowe mięso doprawiamy solą i pieprzem.
- Do każdej tortilli wkładamy porcję mięsa i zapiekamy je na grillu elektrycznym, na koniec dodajmy zielony ogórek.
Bardzo ładnie wyglądają.
OdpowiedzUsuń