niedziela, 22 czerwca 2014

Ekspresowe mini tortille


Czasem, kiedy późno wracam z pracy i nie mam już na nic ochoty, a jestem strasznie głodna lubię mieć coś pod ręką, żeby zrobić szybki obiad. W kuchennych zapasach zawsze mam produkty, które można długo przechowywać - słoiki, puszki, różnego rodzaju suche składniki, z których w razie konieczności można ugotować pyszne dania.. bo mrożona pizza do odgrzania w mikrofalówce nie wchodzi w grę :)

SKŁADNIKI

(dla 2 osób)
  • 8 mini tortilli
  • 250 g mielonego mięsa
  • 1/4 czerwonej cebuli
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • 5 grubych plastrów zielonego ogórka
  • 1 łyżka oleju rzepakowego do smażenia
  • sól
  • pieprz

PRZEPIS

  1. Mięso podsmażamy na patelni, dodajemy cebulę pokrojoną w piórka, czosnek drobno posiekany i koncentrat pomidorowy. Zmniejszamy ogień i chwilę dusimy.
  2. Ogórek kroimy w słupki.
  3. Gotowe mięso doprawiamy solą i pieprzem.
  4. Do każdej tortilli wkładamy porcję mięsa i zapiekamy je na grillu elektrycznym, na koniec dodajmy zielony ogórek.

1 komentarz:

Drukowanie