Czasem chce się zjeść po prostu dobrą, niepospolitą kanapkę.. czasem wystarczy chwilę pomyśleć i można stworzyć z kilku produktów niesamowite kanapeczki. A dobre pieczywo to już połowa sukcesu :)
SKŁADNIKI
(na 6 kanapek)
- 6 kromek razowej bagietki (lub innego razowego pieczywa)
- 6 krewetek
- 6 plastrów żółtego pomidora
- garść rukoli
- 1 łyżka oliwy czosnkowej
- 2 ząbki czosnku
- masło do posmarowania pieczywa
- sól
- pieprz
PRZEPIS
- Na gorącą patelnię wlewamy oliwę i wrzucamy krewetki.
- Czosnek przeciskamy przez praskę i dodajemy do krewetek, chwilę wszystko razem podsmażamy.
- Kromki smarujemy masłem, układamy rukolę i pomidora - doprawiamy solą i pieprzem.
- Na koniec na każdą kromkę dajemy po krewetce.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz