SKŁADNIKI
2 jajka
1 szklanka cukru
1,5 szklanki mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1/2 szklanki mleka
1/2 kostki margaryny
2 łyżeczki kakao
1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej
1 gruszka
PRZEPIS
- Jajka ucieramy z cukrem.
- Cały czas miksując dodajemy partiami mąkę z proszkiem do pieczenia, mleko i rozpuszczoną (ale ostudzoną) margarynę.
- Na koniec wsypujemy kakao i kawę i jeszcze chwilę miksujemy.
- Gruszkę obieramy ze skóry i kroimy w kostkę i wrzucamy do gotowej masy. Mieszamy.
- Formy do muffinek napełniamy ciastem do 3/4 wysokości i pieczemy w temperaturze 175 st. C przez ok. 25 minut.
Możemy jeszcze zrobić polewę z białej czekolady - 1/2 tabliczki rozpuszczamy w kąpieli wodnej przez kilka minut, następnie polewamy czekoladą nasze muffinki :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz