piątek, 25 kwietnia 2014

Makaronowa patelnia



Czasami tak strasznie nie mam pomysłu na obiad, że wyciągam to co mam w lodówce i bez zastanowienia zaczynam gotować, smażyć, obierać, mieszać.. po prostu tworzyć te moje nieszczęsne 'wynalazki' i czasami wychodzą z tych 'wynalazków' całkiem smaczne dania, tak też było w tym przypadku :)


SKŁADNIKI

  • 3 szklanki makaronu świderki
  • 250 g mięsa mielonego
  • 2 małe pomidory
  • 1/2 czerwonej cebuli
  • kilka plastrów żółtego sera
  • sól
  • pieprz
  • przyprawa do mięsa mielonego
  • 1 łyżka tłuszczu do smażenia

PRZEPIS

  1. Makaron gotujemy w mocno osolonej wodzie.
  2. Mięso wrzucamy na patelnię z niewielką ilością tłuszczu.
  3. Cebulę kroimy w piórka, pomidory sparzamy i obieramy ze skóry, a następnie kroimy w kostkę.
  4. Kiedy mięso się podsmaży dodajemy cebulę i przyprawy. Chwilę dusimy.
  5. Dodajemy do mięsa pomidory i ugotowany makaron. Wszystko mieszamy.
  6. Na koniec dodajemy plastry sera.
Cały czas przygotowania to ok 25 minut - idealny obiad w ciągu ciężkiego tygodnia pracy.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Drukowanie