czwartek, 29 maja 2014

Ciasto jogurtowe z rabarbarem



Klasyka smaku o tej porze roku :) To nie wymaga większego komentarza..

SKŁADNIKI

  • 180 g jogurt naturalny 
  • 3 jajka
  • 1 szklanka cukru
  • 2 szklanka mąki
  • 100 ml oleju
  • 1 opakowanie cukier waniliowego
  • 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia
  • 200 g rabarbaru
  • cukier puder

PRZEPIS

  1. Do miski wsypujemy najpierw suche składniki, mieszamy wszystko razem łyżką.
  2. Następnie dodajemy wszystkie mokre składniki i miksujemy mikserem ok 5 minut.
  3. Rabarbar kroimy w kostkę.
  4. Do tortownicy wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą wlewamy ciasto.
  5. Pieczemy ok 30 - 40 minut (do suchego patyczka) w piekarniku nagrzanym do 180 st. C.


Rabarbalove Rabarbalove

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Drukowanie