poniedziałek, 17 marca 2014

Przetwory Ani - Sałatka z kurczakiem i żurawiną

Szybka sałatka, którą przygotowałam dziś rano do pracy.. Kurczaka z wczorajszego obiadu obrałam już wczoraj, także dziś pozostało mi tylko wszystko razem połączyć.. w ostatniej chwili postanowiłam dodać suszoną żurawinę, która okazała się być tym brakującym elementem! Uwielbiam tworzyć takie szybkie dania bez przepisu, bo wychodzą zawsze smakowite połączenia :)




SKŁADNIKI

1/2 opakowana mixu sałat (np. skandynawski)
2 rzodkiewki
1/4 szklanki suszonej żurawiny
3 łyżki kaszy jęczmiennej perłowej (z obiadu z dnia poprzedniego)
2 upieczone podudzia z kurczaka  (z obiadu z dnia poprzedniego)
1 łyżka majonezu
sól
pieprz

PRZEPIS

  1. Mięso oddzielamy od kości i rozdzielamy palcami na małe kawałki, rzodkiewkę kroimy w plastry.
  2. Do miski przekładamy sałatę, mięso, rzodkiewkę i kaszę. Dodajemy majonez, sól i pieprz. Mieszamy.
  3. Na koniec dodajemy żurawinę.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Drukowanie