poniedziałek, 18 sierpnia 2014

Frytki FIT



Jeśli spróbujecie takiej wersji frytek, nie wrócicie już do tej z ziemniaków, obiecuję!!

SKŁADNIKI

  • 3 duże marchewki
  • 2 duże pietruszki
  • 1/2 selera
  • sól
  • pieprz
  • 2 łyżki oliwy z oliwek

PRZEPIS

  1. Warzywa myjemy, obieramy i kroimy na kształt frytek - tak grubo jak lubimy :)
  2. Piekarnik nagrzewamy do 200 st. C
  3. Na blasze wykładamy papier do pieczenia i układamy pokrojone warzywa - tak, aby luźno leżały (z podanej porcji u mnie wyszły 2 blachy) 
  4. Frytki polewamy oliwą, doprawiamy solą i pieprzem - mieszamy, żeby wszystkie kawałki dobrze się pokryły oliwą i przyprawami.
  5. Wkładamy do piekarnika na ok 15-20 minut (w zależności od grubości frytek).
Frytki FIT możemy podać z sosem czosnkowym z jogurtu greckiego i czosnku.

3 komentarze:

  1. ja czasem robię do zestawu jeszcze z buraczka! Świetne! :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. właśnie też muszę następnym razem kupić buraki :)

      Usuń
  2. Byloby nam milo, gdybys zechcial go wpisac na Ptitchef.com, zeby mozna go bylo zaindeksowac.

    Ptitchef jest katalogiem, który pozycjonuje najlepsze kucharskie strony internetowe w sieci. Setki blogów juz sa na nim juz zapisane i korzystaja ze strony Ptitchef, zeby przedstawic swoje wlasne strony internetowe.

    Zeby zapisac sie na Ptitchef, wejdz na
    http://www.petitchef.pl/index.php?obj=myaccount_site&action=form

    lub na http://www.petitchef.pl i kliknij na « Dodaj swój blog-strone » w górnym pasku.

    Pozdrawiam

    Camelia
    Petitchef.pl

    OdpowiedzUsuń

Drukowanie