3/4 szklanki mąki kukurydzianej
200 ml mleka
1 jajko
olej do smażenia
FARSZ
250 g mięsa mielonego
1 mała cebula
2 łyżki przecieru pomidorowego
1 szklanka wody
4 łyżki kukurydzy z puszki
szczypta kruszonego chili jalapenio
czosnek granulowany
sól
pieprz
żółty ser tarty
SOS CZOSNKOWY
3 ząbki czosnku
2 łyżeczki majonezu
3 łyżeczki jogurtu naturalnego
sól
pieprz
PRZEPIS
1. Ciasto: mieszamy wszystkie składniki na gładką konsystencję (tak jak naleśniki) i na rozgrzanej patelni smażymy cienkie placki.
2. Sos czosnkowy: czosnek przeciskamy przez praskę, dodajemy pozostałe składniki i wszystko mieszamy.
3. Farsz: na patelni podsmażamy mięso, dodajemy posiekaną cebulę i chwilę wszystko razem smażymy.
4. Dodajemy wodę i przecier pomidorowy - podgotowujemy, żeby zredukować płyn.
5. Na koniec dodajemy przyprawy i kukurydzę.
6. Przekładamy farsz na placki, dodajemy starty ser i zawijamy. Możemy zapiec burrito na grillu elektrycznym lub patelni. Na koniec polewamy gotowe danie sosem czosnkowym.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz